Skip to main content

Parchet Stratificat

Parchetul stratificat de la Kahrs este cunoscut pentru calitatea și eleganța sa. Acesta este realizat din mai multe straturi de lemn, cu un strat superior din lemn natural, care oferă aspectul și senzația autentică a lemnului. Parchetul stratificat Kahrs este disponibil într-o varietate de stiluri și culori, adaptându-se oricărui decor și gusturi individuale.

Parchetul triplu stratificat de la Kahrs este durabil și rezistent la uzură, fiind conceput pentru a rezista traficului intens și uzurii de zi cu zi. Tehnologia avansată utilizată în fabricarea acestui parchet asigură stabilitatea și rezistența la deformare, făcându-l potrivit pentru orice mediu, inclusiv pentru încălzirea în pardoseală.

Parchetul dublu stratificat este un tip de podea fabricat din două straturi distincte de lemn, îmbinate între ele pentru a crea o structură rezistentă și durabilă. Stratul superior, numit strat de uzură, este de obicei realizat dintr-un lemn dur, cum ar fi stejarul, fagul sau frasinul, care conferă rezistență la zgârieturi și uzură.

Stratul inferior este alcătuit din mai multe straturi subțiri de lemn mai moale, cum ar fi molidul sau pinul, dispuse în mod încrucișat pentru a oferi stabilitate și rezistență la schimbările de umiditate și temperatură. Această construcție stratificată face ca parchetul să fie mai stabil și mai rezistent decât parchetul tradițional dintr-o singură bucată de lemn. Parchetul dublu stratificat este adesea disponibil într-o varietate de finisaje și culori, permițându-vă să alegeți stilul care se potrivește cel mai bine cu interiorul dvs. Podeaua din parchet dublu stratificat este o alegere populară datorită aspectului său elegant, durabilității și ușurinței de întreținere.

Fiecare placă de parchet stratificat de la Kahrs este prelucrată cu atenție pentru a evidenția frumusețea naturală a lemnului. Finisajele de înaltă calitate protejează parchetul de zgârieturi și pete, în timp ce accentuează caracteristicile unice ale lemnului. În plus, parchetul stratificat Kahrs este ușor de întreținut, necesitând doar o curățare regulată și o protecție adecvată pentru a păstra aspectul său original pe termen lung.

Cu parchetul stratificat de la Kahrs, poți adăuga un element de eleganță și calitate în orice cameră a casei tale, creând un mediu confortabil și rafinat.

 

pardoseala-furniruita-kahrs-light-suede-wide_01

De ce Parchet Stratificat?

Parchetul stratificat, cunoscut și sub denumirea de parchet triplustratificat, reprezintă o opțiune populară pentru finisarea pardoselilor în locuințe și spații comerciale. Acest tip de parchet este fabricat din mai multe straturi de materiale compozite, adesea din lemn, dispuse într-un mod specific pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea.

Principalul avantaj al parchetului stratificat este stabilitatea dimensională pe care o oferă. Datorită compoziției sale, cu straturi suprapuse perpendicular, acest tip de parchet este mai rezistent la schimbările de umiditate din mediul înconjurător, comparativ cu alte tipuri de pardoseli. Această stabilitate face ca parchetul stratificat să fie o opțiune excelentă pentru zonele cu variații de umiditate sau temperatură, precum bucătăriile și băile.

Un alt beneficiu major al parchetului stratificat este izolația termică pe care o oferă. Acest tip de pardoseală contribuie la menținerea unei temperaturi confortabile în interiorul încăperilor, fiind ideal pentru a crea un mediu plăcut și acustic.

Durabilitatea și rezistența sunt alte caracteristici deosebit de apreciate ale parchetului stratificat. Stratul superior al parchetului este adesea tratat cu lacuri și finisaje de protecție care îi conferă rezistență împotriva uzurii și zgârieturilor, asigurând o durată lungă de viață a pardoselii.

Procesul de instalare a parchetului stratificat este relativ simplu și rapid. Plăcile de parchet se îmbină între ele folosind sistemul de imbinare „dublu-click”, eliminând necesitatea utilizării adezivilor sau chiturilor speciale. Acest lucru face ca montajul să fie accesibil chiar și pentru cei fără experiență în domeniul construcțiilor sau amenajărilor interioare.

În concluzie, parchetul stratificat reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care caută o pardoseală durabilă, stabilă și estetic plăcută. Cu avantaje precum stabilitatea dimensională, izolația termică și ușurința în instalare, parchetul stratificat este o alegere populară pentru proiectele de amenajare interioară în diverse tipuri de spații.

 

oak-dublin

Avantaje și Dezavantaje

          Avantajele parchetului stratificat:

  • Stabilitate dimensională: Datorită structurii sale, parchetul stratificat este mai puțin susceptibil la dilatare și contracție cauzată de schimbările de umiditate și temperatură.
  • Izolare termică: Oferă o bună izolare termică, contribuind la menținerea confortului termic în încăperi.
  • Durabilitate și rezistență: Stratul de protecție superioară conferă parchetului stratificat o rezistență sporită la zgârieturi, pete și alte forme de deteriorare.
  • Instalare ușoară: Montajul se realizează rapid și fără efort, de obicei, prin sistemul „dublu-click”.
  • Aspect estetic diversificat: Există o gamă largă de culori, texturi și modele disponibile pentru a se potrivi oricărui stil de design interior.

         Dezavantajele parchetului stratificat:

  • Rezistență la umiditate limitată: Parchetul stratificat nu este recomandat pentru spații cu umiditate ridicată sau expuse la scurgeri de apă, deoarece poate suferi deformări sau deteriorări.
  • Preț mai ridicat: Comparativ cu parchetul laminat, parchetul stratificat poate avea un preț inițial mai mare.
  • Rezistență scăzută la zgârieturi profunde: Chiar dacă are un strat de protecție, parchetul stratificat poate fi zgâriat sau deteriorat mai ușor decât alte tipuri de pardoseli, cum ar fi parchetul din lemn masiv.