Skip to main content

Parchet SPC Kahrs – 100% Rezistent la apă

Parchetul SPC este o pardoseală compozită care combină durabilitatea vinilului cu aspectul natural al lemnului. Parchetul SPC este o alegere populară pentru camerele cu trafic intens, cum ar fi bucătăria sau baia. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru persoanele care caută o pardoseală durabilă și de întreținere ușoară. Parchetul SPC este imun la apă și poate fi instalat peste alte tipuri de pardoseală. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru persoanele care doresc să înlocuiască pardoseala existentă fără a fi nevoie să o demonteze.

Pardoselile SPC sunt construite pentru a asigura o durabilitate excelentă și o viață lungă. Acoperirea ceramică face suprafața rezistentă la zgârieturi și amprentari, în timp ce materialul impermeabil împiedică apa să producă daune permanente.

Kährs Luxury Tiles se bazează pe un design inovator și o tehnologie modernă  in productia pardoselilor. Rezultatul este o gamă de podele de vinil de lux, care arată ca lemnul sau piatra, dar care oferă durabilitate maximă, sunt ușor de întreținut, precum și de instalat.

Numeroasele noastre modele de lemn și piatră, de la deschise la închise, sunt exemple perfecte ale tradiției puternice a designului suedez, caracterizate printr-o eleganță atemporală, dar contemporană. Acestea oferă posibilități interminabile de a alege, amesteca și potrivi decoruri pentru fiecare spațiu al casei tale. In gama de decoruri de lemn exista o categorie distincta, speciala de decoruri de lemn, stil Herringbone (Brăduț).

Placile cu click se imbina cu un sistem Click 5G, oferind o stabilitate excelentă, datorita miezului rigid. Pelicula pentru reducerea sunetului este încorporată pe spatele plăcii, contribuind la transformarea locuinței dumneavoastra. într-un spațiu calm și pașnic. Aceste pardoseli sunt, de asemenea, perfecte pentru a se combina cu sistemele de încălzire în pardoseală – oferind locuinței voastre și mai mult confort.

Structura_SPC

Parchet SPC sau GRESIE?

Ce pardoseală este mai potrivită, parchetul SPC sau gresia? Vom analiza ambele materiale în funcție de câteva criterii:

1. Senzația tactila. Pardoseală caldă sau pardoseală rece?

Parchetul SPC este o pardoseală compozită pe bază de vinil ce se prezintă ca și o pardoseală caldă, plăcută la atingere, prin comparație cu gresia, care este o pardoseală rece.

În comparație cu gresia,  parchetul SPC este confortabil și moale, iar proprietatea sa de izolare termică este, de asemenea, mai bună. În timp, rezistența sa este mai bună decât a plăcilor de ceramică, fără a provoca o senzație de rece la picioare atunci când pășiți pe ea. Dacă nu există încălzire prin pardoseală în casa dumneavoastră, veți simți frig când veți păși pe gresie.

Cei mai expuși sunt copii de vârste mici, care petrec destul de mult timp pe pardoseală.

2. Rezistența mecanică

Atunci când scăpăm obiecte dure pe pardoseală, cum ar fi un ciocan sau un alt obiect dur, la gresie există ricul de a o sparge sau crăpa.

Pardoselile SPC, fiind pardoseli elastice, au o rezistență la impact mult mai bună și puteți evita astfel de neplăceri, în special în zona bucătăriei.

3. Design 

Din punct de vedere al designului, ambele produse vă pot oferi o gamă variată de decoruri atât de piatră, cât și de lemn.

4. Instalare, montaj

Spre deosebire de gresie care are nevoie de un adeziv pe bază de ciment pentru fixare, plăcile de SPC, inclusiv decorurile de piatră se pot instala direct pe suprafața suport, flotant, pe șapă.

Plăcile de SPC Kahrs Luxury Tiles din gama click, cu excepția gamei Herringbone, au underlayul integrat pe placă și se pot monta direct, fără alte costuri suplimentare.

Montajul gresiei este unul mai de durată, ce implică ceva disconfort cauzat de murdărie și zgomot. SPC ul click se montează ușor, într-un termen mult mai scurt, fără prea multă murdărie.

Gresia se poate monta și pe un suport cu abateri mai mari de planeitate, în schimb, SPC ul are nevoie de un strat suport foarte drept, cu planeitate foarte bună, abateri de max 3 mm la 2 ml.

Prin prisma grosimii sale 5 mm sau 6 mm, parchetul SPC reprezintă o soluție mai potrivită în situațiile în care suntem condiționați în ceea ce privește nivelul final, în special în cazul renovărilor.

O gresie are grosimi de 8 – 20 mm și dacă luam în calcul și patul de adeziv, ridică semnificativ nivelul, în raport cu cel al șapei.

Durata de instalare este una mult mai scurtă la SPC în comparație cu gresia, atunci când avem de respectat un termen de predare.

Costul montajului este, de asemenea, mult mai mic în cazul SPC ului, aproape la jumătate în raport cu plăcile ceramice.

5. Rezistența la trafic

Rezistența la trafic sau rezistența la frecare este relativ similară atunci când comparăm materiale de bună calitate. Un produs SPC click 6 mm din gama Kahrs Luxury Tiles este încadrat în clasa de trafic 42, la fel ca și o gresie porțelanată de bună calitate.

6. Curățare, întreținere

Ambele tipuri de pardoseală presupun o întreținere facilă, fiind 100% rezistente la apă. Se recomandă utilizarea unor produse de curățat cu PH neutru ( 7-9 ).

7. Compatibilitatea cu sisteme de încălzire în pardoseală

Ambele produse au o compatibilitate bună cu sistemele de încălzire în pardoseală.

Avantajul SPC-ului este că permite și montajul flotant cu un indice de conductivitate termică foarte bun. Informațiile se regăsesc în declarația de performanță a produsului.

Avantajul gresiei este că permite utilizarea sistemului de încălzire în pardoseală la o temperatură mai mare decât cea de 27o C la nivelul șapei, maximul permis în cazul SPC ului.

8. Rezistența la alunecare

În viața de zi cu zi, din cauza umezelii și derapării pe plăcile ceramice, au ca rezultat multe accidente de alunecare. Un alt aspect de luat în calcul în acest caz este și duritatea plăcilor de gresie.

În multe spații publice (restaurante, birouri, săli de evenimente), în ultimii ani au apărut solicitări clare cu privire la rezistența la alunecare a pardoselii.

Pardoseala SPC are o mai mare flexibilitate și un grad ridicat de anti-alunecare care ajunge la R10, ceea ce înseamnă o excelentă performanță anti-alunecare. Există și anumite gresii speciale care au rezistență la alunecare R10.

9. Prețul

Ambele tipuri de pardoseală se regasesc în magazine la prețuri relativ similare, în funcție de calitate, dimensiuni și design.

10. Posibilitatea reutilizării, relocării

Fiind o pardoseală care se montează, în general, flotant, pardoselile SPC pot fi demontate și reutilizate ulterior într-un alt spațiu.

Este cazul unui spațiu închiriat pentru birou, showroom sau altă activitate comercială. În momentul finalizării contractului, chiriașul poate demonta și reutliza în mare măsură o pardoseala SPC.

În cazul în care se montează o gresie, posibilitatea recuperării, măcar și parțiale, a acestei investiții este 0.

Vă prezentăm parchetul SPC Kahrs Herringbone

Kahrs Redwood Herringbone: Acesta este un decor de LVT decor de parchet Herringbone stejar dușumea, foarte realist, un decor top seller. Datorită montajului în V, acest tip de pardoseală capătă un aspect clasic, foarte interesant. Culoarea este una foarte placută, asociată cu ideea de cămin, pretabilă atât pentru amenajarea unei case, cât și a unui spațiu public.

Parchetul SPC Herringbone vine pe două dimensiuni: 720 x 120 x 5 mm (grosime strat de uzură 0,55 mm) și 457 x 102 x 2,5 mm (grosime strat de uzură 0,7 mm)

          Structura plăcii:

 • stratul superior este reprezentat de acoperirea ceramică
 • al doilea strat oferă rezistența plăcii
 • al treilea strat dă finisajul plăcii
 • al patrulea strat este din compozit de praf de piatră si polivinil

         Beneficiile parchetului vinil Kahrs:

 • material de înaltă calitate cu o rezistență crescută
 • 100% rezistență la apă
 • bizot pe 2 laturi
pardoseli-lvt-kahrs-redwood-herringbone_01

Colecția Luxury Tiles Dry Back oferă o gamă largă de modele de lemn și piatră din care să alegeți, inclusiv stiluri tradiționale, elegante împletituri cu un aspect rustic al lemnului, precum și finisaje clasice de piatră și beton. Indiferent de preferințele dumneavoastră, avem ceva potrivit pentru gusturile dumneavoastră. În plus, veți găsi modele interesante printre opțiunile noastre.

Parchetul SPC – Dry Back este realizat din vinil virgin și construit cu atenție în cinci straturi, având un strat de uzură cuprins între 0,3 mm, 0,55 mm și 0,7 mm, plus un strat ceramic de protecție. Această construcție meticuloasă conferă podelelor o durabilitate excepțională, rezistența la zgârieturi și deteriorarea cauzată de apă. Pardoseala SPC este ideală pentru zonele cu trafic intens, unde durabilitatea este esențială.

Un alt aspect important este că toate podelele noastre Luxury Tiles sunt complet lipsite de ftalați. Acest lucru asigură un mediu sigur și sănătos pentru clienții noștri, deoarece nu conțin acei compuși chimici problematici. Astfel, puteți avea încredere că alegerea noastră de podele nu numai că va înfrumuseța casa, ci va oferi și un mediu sigur pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră.

          Structura plăcii:

 • stratul superior este reprezentat de acoperirea ceramică
 • al doilea strat oferă rezistența plăcii
 • al treilea strat oferă finisajul plăcii
 • al patrulea strat este din compozit de praf de piatră și plastic
 • stratul inferior este reprezentat de underlay (folie încălzire în pardoseală)

         Beneficiile parchetului vinil Kahrs:

 • material de înaltă calitate cu o rezistență crescută
 • 100% rezistență la apă
 • underlay (folie încălzire în pardoseală) pentru reducerea sunetului încorporată pe spatele plăcii
 • sistemul de montaj Dryback, potrivit pentru montajul lipit
 • bizot pe 2 laturi
parchet spc kahrs niagara click 5 mm (1)